Winterbanden en zomerbanden 

De meeste mensen wisselen twee keer per jaar van banden. Wanneer de temperaturen lager worden en de winter nadert, meestal medio oktober/ november, is het tijd voor winterbanden. Winterbanden zorgen ervoor dat je met winterse weersomstandigheden veilig de weg op kunt. Winterbanden hebben namelijk een betere grip en een kortere remweg dan zomerbanden. In maart/ april kun je het beste je banden wisselen naar zomerbanden. Zodra de temperaturen boven de 7 graden zorgen zomerbanden voor optimale grip en rijcomfort door de rubbersamenstelling. Als de temperatuur boven de 7 graden ligt zullen je winterbanden sneller gaan slijten doordat het rubber niet geschikt is voor deze temperaturen. 

Als je de drukte voor wilt zijn, kun je het beste een afspraak inplannen vóór het wisselseizoen (maart/april en oktober/november).

Banden balanceren

Merk je dat tijdens het rijden je stuur, dashboard of stoel trilt? Waarschijnlijk zijn dan je banden niet goed in balans en moeten ze uitgebalanceerd worden. Bij het balanceren wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld en kun je weer met een veilig gevoel de weg op. 

Auto uitlijnen 

Als de auto naar links of rechts gaat zodra je het stuur even loslaat dan is waarschijnlijk de uitlijning niet goed. Grote kans dat de wielen niet meer in de goede richting staan. Doordat de stand van je wielen niet goed staan, zullen de banden schuin afsluiten waardoor je banden eerder vervangen moeten worden. Bij het uitlijnen zal de stand van de wielen weer in de juiste richting worden bijgesteld wat zorgt voor een optimale wegligging. Bij ons kun je terecht voor een gratis quick check. In 2 minuten ontvang je een duidelijk overzicht of de auto uitgelijnd moet worden. 

Bandenreparatie

Lekke band? Het is aan te raden om een lekke band zo snel mogelijk te repareren om verdere schade te voorkomen. Bij ons hoef je geen afspraak te maken en kun je meteen langskomen. 

Nieuwe banden nodig?

Tijdens het autorijden zullen je banden slijten. Helaas is dat niet te voorkomen. Maar wanneer zijn je banden aan vervanging toe? Je kunt hiervoor het beste de profieldiepte van de autoband als indicatie gebruiken In de Nederlandse wet is vastgelegd dat je minimale profieldiepte van je autobanden niet minder dan 1,6 mm mag zijn. Wij adviseren om je zomerbanden te vervangen als de profieldiepte 2 mm bedraagt en bij winterbanden als de profieldiepte minder is dan 4 mm. Naast de profieldiepte zijn er ook nog andere facetten die aangeven dat je banden wellicht vervangen moeten worden. Een lekke band, tekenen van uitdroging of slijtage zoals gaatjes, vouwen of rubber dat loslaat zijn tekenen om je banden te laten controleren. 

Bandenopslag

Heb je geen ruimte om je autobanden thuis op te slaan? Bij ons kun je je banden opslaan. De banden liggen in een speciaal rek. Je autobanden liggen droog, vorstvrij en staan ze rechtop om vervorming te voorkomen. Bijkomend voordeel is dat je banden direct beschikbaar zijn zodra je bij ons langskomt voor een bandenwissel. Tijdens de opslag zijn jouw banden uiteraard verzekerd tegen diefstal en brand. 

Bandenmerken

Wij hebben alle bandenmerken op voorraad. Vanzelfsprekend beschikken wij over de topmerken zoals Michelin Continental en Hankook, maar ook voor B-merken kun je bij ons terecht. 

Direct contact

Heb je interesse in een auto of wil je meer informatie over onze diensten. Neem dan contact op voor een afspraak of een proefrit.