Waarom moet een airco worden gecheckt?

Ondanks dat de airco een gesloten systeem is ontsnapt er tijdens het gebruik van de airco een kleine hoeveelheid koudemiddel weg. Daarnaast kan er door een (klein) gaatje een lekkage in de airco ontstaan. Als er niet meer voldoende koudemiddel aanwezig is in het systeem dan kan de compressor onherstelbaar beschadigen. De compressor is een kostbaar onderdeel. Door regelmatig onderhoud van de airco voorkom je hoge kosten. 

Hoe merk je dat de airco niet meer goed werkt?
Komt er minder koude lucht uit de roosters of heeft de lucht een muffe geur? Dan werkt je airco waarschijnlijk niet goed meer. 

Onze aircoservice

In onze werkplaats beschikken wij over WAECO machines. Er wordt een speciale vloeistof in het systeem gegoten en door middel van een blacklight kan het lek opgespoord worden. Wanneer de lekkage gevonden is wordt deze gerepareerd en vervolgens wordt het systeem gevacumeerd en opnieuw gevuld. In slechts een uurtje is de airco weer in topconditie. Wij beschikken in onze werkplaats over R1234YF en de R134a koudemiddel. Bij ons kun je dus terecht voor met auto’s van alle leeftijden. 

Direct contact

Heb je interesse in een auto of wil je meer informatie over onze diensten. Neem dan contact op voor een afspraak of een proefrit.