Wat wordt er allemaal gecontroleerd?

Tijdens de keuring wordt de auto gecontroleerd op allerlei APK-keuringseisen:

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen en aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter en katalysator.
  • Registratie: kilometerstand, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Vervaldatum

Je krijgt zes weken voor de APK vervaldatum een brief van het RDW als je auto al eerder gekeurd is. Zodra je de brief ontvangen hebt raden we je aan om direct een afspraak bij ons in te plannen voor de APK-keuring. 

Laat je APK niet verlopen 

Is je APK verlopen? Dan mag je niet meer in je auto rijden. Veroorzaak je een aanrijding met een afgekeurde auto dan kan de verzekeraar besluiten dat je op dat moment niet verzekerd bent. Zorg er dus voor dat je auto op tijd APK gekeurd is. 

APK-keuring door onze keurmeesters

Wij beschikken over 2 keurmeesters die de auto nauwkeurig op alle essentiële onderdelen beoordelen. Als er geen grote mankementen zijn kun je bij ons wachten onder het genot van een kopje koffie. 

Betrouwbare keuring zonder verrassingen

Indien er een defect is of een reparatie moet plaatsvinden kunnen wij dat direct regelen. Vooraf nemen we dan altijd even persoonlijk contact op voor een prijsopgave. Op deze manier wordt je niet verrast met onverwachte kosten. 

APK-keuring combineren met onderhoudsbeurt

Het is bij ons mogelijk om de APK-keuring tegelijkertijd met een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Veel automobilisten kiezen hiervoor om tijd te besparen.Je hoeft de auto maar één keer naar ons toe te brengen. En ook nog eens extra voordelig, want de APK-keuring is in combinatie met een onderhoudsbeurt gratis (met uitzondering van de afmeldkosten t.w.v. €4,20 exclusief BTW)

APK voor lease-auto’s

Wij voeren ook APK-keuringen uit voor lease-auto’s. Neem hiervoor eerst even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Direct contact

Heb je interesse in een auto of wil je meer informatie over onze diensten. Neem dan contact op voor een afspraak of een proefrit.